Blog

Neem je tijd en geniet van Australië

Neem je tijd en geniet van Australië

Australië heeft 8 staten die georganiseerd maar ook op eigen gelegenheid te bezoeken zijn, met een eigen huurauto of een touringcar kun je de mooiste plekken van Australië bezichtigen. Ontdek de prachtige natuur, geniet van een lekker biertje tijdens wat ontspanning op de mooiste stranden. Australië is maar liefst 200 keer zo groot als Nederland, vergeleken met het aantal inwoners scheelt Australië met maar 5 miljoen meer inwoners, niet heel veel met Nederland. Wel heeft Australië de bevolking minder verdeeld, er zijn namelijk 5 steden die meer dan 1 miljoen inwoners hebben. Onze eigen hoofdstad Amsterdam heeft niet meer dan 800.000 inwoners. De meeste inwoners van Australië wonen in het oosten en zuiden van dit prachtige land, waardoor de rest van het land haast verlaten is en niemand de natuur kan verstoren. Dit levert de meest geweldige landschappen op in Australië waardoor het land zo aantrekkelijk is voor vele mensen.

Diversiteit van klimaten in Australië

Het noorden van Australië heeft een tropisch klimaat, lange periode met veel neerslag en warme dagen. Dit klimaat zorgt voor dichte regenwouden vol van kleurrijke beesten en bloemen. Ook vind je hier het populaire Great Barrier Reef, volgens vele het grootste en mooiste koraalrif wat er op de wereld bestaat. In de binnenland is het klimaat veel droger en hier vind je dan ook gemakkelijk woestijnen. Toch kent Australië ook koude periodes, vooral in het zuidoosten van het land. Hier vind je het bekende en tevens het hoogste gebergte, de Snowy Mountains. In de Australische winter en begin van de lente (juni tot oktober) heb je hier zelfs de mogelijkheid om te wintersporten.

Australië is het grootste eiland van het continet Oceanië, naast de lange kustlijn van bijna 26.000 km is er voornamelijk veel woestijn te vinden. Naast de prachtige natuur die Australië je te bieden heeft, vind je ook unieke dieren in Australië zoals de koala en kangoeroe. Het klimaat in Australië is net even anders dan hier in Nederland.  Australië ligt namelijk op het zuidelijk halfrond, dit zorgt ervoor dat het in onze winter daar zomer is en andersom. In de zomerperiode kan het in Australië tot wel 40°C worden, die warmte hoeft niet lang te blijven hangen want in de winter kan het nog flink kan afkoelen. De maanden mei tot oktober heb je de grootste kans dat het droog is en vanaf december tot april kan er af en toe een bui vallen.

Australische keuken

Het eten wat je in Australië kan verwachten is heel divers, Australië heeft namelijk een lange periode geen eigen keuken gehad. Naast het eten van Aboriginals was er niet echt iets kenmerkend aan het eten van Australië. De naoorlogse immigranten zijn de mensen die de keuken van Australië op een culinaire manier hebben beïnvloed. De Australische keuken (mod Oz) heeft hierdoor een interessante mix gekregen van smaak en culturen vanuit de hele wereld. Dit zijn voornamelijk gerechten gemaakt van Aziatische kruiden en typische Europese gerechten.  Een veelvoorkomend ingrediënt in vele gerechten is het vlees van de kangoeroe. Dit is niet ten nadeel van dit dier want van de 50 verschillende kangoeroe soorten mag er maar op 4 soorten gejaagd worden.